< ga terug naar het nieuwsoverzicht

Voorronde Biologie Olympiade

18 december 2023

Beste collega's (of ouders),

Op 11 november hebben de enthousiaste leerlingen van 4 HAVO met veel passie deelgenomen aan de voorronde van de Biologie Olympiade. Dit evenement is een uitstekende gelegenheid voor onze getalenteerde biologiestudenten om hun kennis te testen, uit te breiden en te laten zien wat ze in huis hebben.

Maar wat is de Biologie Olympiade eigenlijk? De Biologie Olympiade is een prestigieuze competitie in Nederland die jaarlijks wordt georganiseerd. Het doel is om leerlingen met een bijzondere interesse en talent voor biologie uit te dagen en te stimuleren. Het evenement omvat uitdagende vraagstukken en opdrachten die de diepte en breedte van het biologieonderwijs verkennen.

De voorronde waaraan onze leerlingen hebben deelgenomen, is de eerste stap op weg naar het nationale podium. Hier krijgen de deelnemers de kans om hun kennis en analytische vaardigheden te tonen, waarbij ze onderwerpen behandelen die variëren van moleculaire biologie tot ecologie. 

Wij zijn ontzettend trots op de inzet en prestaties van onze 4 HAVO leerlingen. Hun deelname aan de Biologie Olympiade getuigt van hun toewijding aan het vak en hun bereidheid om zichzelf uit te dagen. We willen hen dan ook van harte feliciteren met hun deelname en inzet.

We kijken uit naar de resultaten van de voorronde.