Voor wie?

Voor alle leerlingen met een vmbo-tl diploma heeft De Havo Rotterdam op 1 augustus 2023 de deuren geopend. De Havo Rotterdam is dé bovenbouw havo van Rotterdam waar je volledig begeleid wordt in de overstap naar de havo, zodat jij met een havodiploma op zak vertrekt.

De overstap van vmbo naar havo is een grote en uitdagende stap. Daarom zorgen wij voor persoonlijke coaching, een digitale leeromgeving en werken de docenten in kleine teams. In de periode tussen het eindexamen en de zomervakantie bieden wij aan alle leerlingen een doorstroomprogramma aan. Dit programma richt zich volledig op de overstap van vmbo naar havo.

Coach
De leerlingen van De Havo Rotterdam krijgen elk een eigen coach aangewezen. Deze coach ondersteunt de leerlingen bij studievaardigheden, LOB en is het eerste aanspreekpunt voor de leerling. Op die manier kunnen wij jou zo goed als mogelijk ondersteunen en begeleiden naar het diploma.

Persoonlijk karakter
De Havo Rotterdam heeft een persoonlijke karakter: We leren onze leerlingen graag zo goed als mogelijk kennen. Daarom vormen we kleinere klassen en werken de docenten vanuit vaste onderwijsteams die langere tijd dezelfde leerlingen lesgeven. Op die manier kunnen we maatwerk leveren en zien we elke leerling.

Profielkeuze
Op De Havo Rotterdam worden alle profielen aangeboden (E&M, C&M, N&G, N&T). Daarnaast bieden wij uitdagende examenvakken aan zoals Bewegen, Sport en Maatschappij, Textiele Vormgeving (Mode) en elementair Spaans. Ben je nieuwsgierig of jouw diploma aansluit op een van onze profielen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of stuur ons een e-mail.